Zoeken

Terug naar resultaatlijst

Engerix-B Junior 10 microgram/0,5 ml, suspensie voor injectie

Rubriek 1 van de bijsluiter:

1. WAT IS ENGERIX-B JUNIOR EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL GEBRUIKT?


Engerix-B Junior is een vaccin dat wordt gebruikt om een infectie met hepatitis B te voorkomen. Het kan ook helpen om een hepatitis D-infectie te voorkomen.

Het vaccin kan aan pasgeborenen, kinderen en adolescenten tot en met 15 jaar worden gegeven.

Hepatitis B is een infectieziekte van de lever die wordt veroorzaakt door een virus. Sommige personen hebben het hepatitis B-virus in hun lichaam maar kunnen het niet kwijtraken. Zij kunnen andere personen infecteren en staan bekend als dragers. De ziekte wordt veroorzaakt door een virus dat het lichaam binnendringt na contact met lichaamsvloeistoffen, met name bloed, van een besmet persoon.
Als een moeder draagster is van het virus kan ze het virus doorgeven aan haar baby tijdens de geboorte. Het is ook mogelijk om besmet te raken door bijvoorbeeld onbeschermde seks, het delen van naalden met een drager of tijdens het gebruik van medische instrumenten die niet goed gesteriliseerd zijn.

De belangrijkste symptomen van de ziekte zijn hoofdpijn, koorts, misselijkheid en geelzucht (het geel zien van de huid en ogen) maar ongeveer 3 op de 10 patiënten hebben helemaal geen symptomen. Van de personen die worden geïnfecteerd met hepatitis B zullen 1 op de 10 volwassenen en tot 9 op de 10 baby’s dragers worden van het virus en een grote kans hebben op het ontwikkelen van ernstige leverschade en in sommige gevallen leverkanker.

Hoe werkt Engerix-B Junior
Engerix-B Junior bevat een kleine hoeveelheid van de 'buitenlaag’ van het hepatitis B-virus. Deze buitenlaag is niet besmettelijk en kan u niet ziek maken.
 Het vaccin zal het afweersysteem van het lichaam activeren om zichzelf in de toekomst

tegen deze virussen te beschermen.
 Engerix-B Junior zal niet beschermend werken als u al besmet bent met

het hepatitis B-virus
 Engerix-B Junior beschermt alleen tegen het hepatitis B-virus

Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel vindt u in de patiëntenbijsluiter en samenvatting van de productkenmerken.Patiëntenbijsluiter Samenvatting van de productkenmerken (SmPC) SmPC Datum van herziening van de tekst: Laatste gedeeltelijke wijziging betreft de rubrieken 6.4 en 6.5: 28 augustus 2015.

Registratienummer: RVG 24290
Procedurenummer: BE/H/0009/002
ATC: J07BC01 - Hepatitis B, Purified Antigen
Datum verstrekking handelsvergunning: 19 december 2000
Handelsvergunning houder: GlaxoSmithKline B.V.
Huis ter Heideweg 62
3705 LZ ZEIST
Niet beschikbaar