Zoeken

Terug naar resultaatlijst

Syntocinon 40 IE/ml neusspray, oplossing

Rubriek 1 van de bijsluiter:

1. WAT IS SYNTOCINON NEUSSPRAY EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL GEBRUIKT?

Syntocinon behoort tot een groep van geneesmiddelen, genaamd oxytocica. Syntocinon bevat synthetisch oxytocine, dat identiek is aan het natuurlijke hormoon oxytocine. Oxytocine veroorzaakt ritmische samentrekkingen van de baarmoeder. Het stimuleert tevens de melkafgifte uit de borstklier. Hierdoor wordt een gemakkelijkere en betere lediging van de borstklier verkregen.
Syntocinon neusspray wordt gebruikt:
- om de borstvoeding te vergemakkelijken.

- bij zogstuwing of om het ontstaan daarvan te voorkomen. Een goede lediging van de borstklier speelt daarbij een belangrijke rol.

Syntocinon neusspray wordt via het neusslijmvlies in het lichaam opgenomen.

Als u vragen heeft over hoe Syntocinon neusspray werkt of waarom dit geneesmiddel aan u is voorgeschreven, vraag het dan aan uw arts.


Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel vindt u in de patiëntenbijsluiter en samenvatting van de productkenmerken.

Het kan voorkomen dat uw ziekte/klacht niet wordt genoemd in de gedrukte bijsluiter van het medicijn dat de arts aan u voorschrijft. Dit komt voor bij medicijnen waarvoor een octrooi van een andere vergunninghouder geldt op het gebruik van het middel bij uw ziekte/klacht. De fabrikant van het medicijn mag dit gebruik dan niet vermelden in de gedrukte bijsluiter. In dat geval staat er in de bijsluiter die u hier kunt downloaden een sterretje achter deze ziekte/klacht. Op de pagina Vragen en antwoorden over gebruiksoctrooien en bijsluiters vindt u hierover meer informatie.

Patiëntenbijsluiter Samenvatting van de productkenmerken (SmPC) SmPC Datum van herziening van de tekst: Laatste gedeeltelijke wijziging betreft rubriek 4.4: 6 juni 2018

Registratienummer: RVG 03716
ATC: H01BB02 - Oxytocin
Datum verstrekking handelsvergunning: 20 mei 1990
Handelsvergunning houder: Alfasigma S.p.A.
Via Ragazzi del '99, 5
40133 BOLOGNA (ITALIË)
Niet beschikbaar