Zoeken

Terug naar resultaatlijst

Carnitene, 200 mg/ml oplossing voor injectie

Rubriek 1 van de bijsluiter:

1. WAT IS CARNITENE EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT?

Carnitene kan door uw arts worden voorgeschreven als u een tekort aan levocarnitine in uw lichaam heeft. Levocarnitine is een stof die het lichaam nodig heeft voor de vetstofwisseling in de spieren en andere weefsels. Een tekort aan levocarnitine kan een achteruitgang van de werking van de spieren veroorzaken.
Carnitene kan door uw arts worden voorgeschreven:

als uw lichaam geen of te weinig levocarnitine aanmaakt (primaire (systemische) carnitinedeficiëntie). Carnitene wordt in dergelijke gevallen bij voorkeur in de vorm van tabletten of een drank gebruikt, en alleen in de vorm van injecties in acute situaties of wanneer inname van Carnitene via de mond niet mogelijk is. Bij sommige patiënten doet dit tekort zich al in de eerste levensjaren voor bij bepaalde (aangeboren) stofwisselingsziekten. Een acuut tekort aan levocarnitine (bijvoorbeeld na lichamelijke inspanning) kan leiden tot braken, concentratiestoornissen, geheugenstoornissen, slaperigheid, verwarring en coma.


als u een tekort aan levocarnitine in uw lichaam heeft omdat uw bloed regelmatig gezuiverd wordt (dialyse-gerelateerde carnitinestoornis).

Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel vindt u in de patiëntenbijsluiter en samenvatting van de productkenmerken.

Registratienummer: RVG 11192
ATC: A16AA01 - Levocarnitine
Datum verstrekking handelsvergunning: 03 februari 1986
Handelsvergunning houder: Alfasigma Nederland B.V.
Groenewoudsedijk 55
3528 BG UTRECHT
Niet beschikbaar