Zoeken

Terug naar resultaatlijst

Kliogest, filmomhulde tabletten

Rubriek 1 van de bijsluiter:

1. WAT IS KLIOGEST EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL GEBRUIKT?

Kliogest is een zogenaamde continue gecombineerde hormoonsuppletietherapie (HST). Het bevat twee soorten vrouwelijk hormoon: oestrogeen (estradiol) en progestageen (norethisteron). Dit middel is bedoeld voor vrouwen na de overgang die ten minste 1 jaar geen natuurlijke menstruatie meer hebben gehad.
Kliogest wordt gebruikt voor:

Verlichting van klachten na de overgang
Tijdens de overgang neemt de hoeveelheid oestrogenen in het vrouwelijk lichaam sterk af. Hierdoor kunt u klachten krijgen als een warm gevoel in het gezicht, de hals en de borst (‘opvliegers’). Kliogest verlicht deze klachten na de overgang. U krijgt dit middel alleen voorgeschreven als uw klachten belangrijke beperkingen geven in het dagelijks functioneren.

Ter voorkoming van botontkalking
Na de overgang kunnen sommige vrouwen broze botten krijgen (osteoporose). Uw arts zal de verschillende behandelingen met u bespreken. Als u een verhoogd risico heeft op botbreuken als gevolg van botontkalking en andere middelen zijn voor u niet geschikt, dan kunt u Kliogest gebruiken om botontkalking na de overgang te voorkomen.

Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel vindt u in de patiëntenbijsluiter en samenvatting van de productkenmerken.

Patiëntenbijsluiter Samenvatting van de productkenmerken (SmPC) SmPC Datum van herziening van de tekst: Laatste gedeeltelijke wijziging betreft de rubrieken 4.4 en 4.8: 1 april 2016: 15

Registratienummer: RVG 14942
ATC: G03FA01 - Norethisterone And Estrogen
Datum verstrekking handelsvergunning: 29 mei 1991
Handelsvergunning houder: Novo Nordisk B.V.
Flemingweg 18
2408 AV ALPHEN A/D RIJN
Niet beschikbaar