Zoeken

Terug naar resultaatlijst

Priorix-Tetra, poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie

Rubriek 1 van de bijsluiter:

1. Wat is Priorix-Tetra en waarvoor wordt dit middel gebruikt?

Priorix-Tetra is een vaccin dat bij kinderen van 11 maanden tot en met 12 jaar oud wordt gebruikt om hen tegen ziektes te beschermen die worden veroorzaakt door mazelen-, bof-, rodehond- en waterpokken- (varicella) virussen. Onder speciale omstandigheden kan Priorix-Tetra ook worden gegeven aan kinderen vanaf 9 maanden oud.
Hoe werkt Priorix-Tetra
Wanneer een persoon is gevaccineerd met Priorix-Tetra zal het immuunsysteem (het natuurlijke afweersysteem van het lichaam) antilichamen maken die de persoon beschermen tegen infecties van mazelen-, bof-, rodehond- en waterpokken (varicella)virussen.
Hoewel Priorix-Tetra levende virussen bevat, is het te zwak om mazelen, bof, rodehond of waterpokken (varicella) te veroorzaken bij gezonde mensen.
Zoals met alle vaccins, kan het zijn dat Priorix-Tetra niet iedereen die gevaccineerd is volledig beschermt.

Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel vindt u in de patiëntenbijsluiter en samenvatting van de productkenmerken.

Patiëntenbijsluiter Samenvatting van de productkenmerken (SmPC) SmPC Datum van herziening van de tekst: Laatste gedeeltelijke wijziging betreft de rubrieken 2, 4.2, 4.4, 4.8 en 5.1: 7 december 2018

Registratienummer: RVG 34975
Procedurenummer: DE/H/0468/002
ATC: J07BD54 - Measles, Combinations With Mumps, Rubella And Varicella, Live Attenuated
Datum verstrekking handelsvergunning: 13 augustus 2007
Handelsvergunning houder: GlaxoSmithKline B.V.
Huis ter Heideweg 62
3705 LZ ZEIST
Niet beschikbaar