Zoeken

Terug naar resultaatlijst

Abacavir/Lamivudine Amarox 600 mg/300 mg, filmomhulde tabletten

Rubriek 1 van de bijsluiter:

1. Wat is Abacavir/Lamivudine Amarox en waarvoor wordt dit middel gebruikt?

Abacavir/Lamivudine Amarox wordt gebruikt om een hiv-infectie (infectie met het humane immunodeficiëntievirus) bij volwassenen, jongeren tot 18 jaar en kinderen die ten minste 25 kg wegen, te behandelen.
Dit middel bevat twee werkzame bestanddelen, die worden gebruikt om een hiv-infectie te behandelen: abacavir en lamivudine. Deze behoren tot een groep van antiretrovirale geneesmiddelen die nucleoside analoog reversetranscriptase remmers (nucleoside analogue reverse transcriptase inhibitors -NRTI’s) worden genoemd.
Dit middel geneest de hiv-infectie niet volledig, het vermindert het aantal virusdeeltjes in uw lichaam en zorgt ervoor dat dit aantal op een laag niveau blijft. Het verhoogt ook het aantal CD4-cellen in uw bloed. CD4-cellen zijn een soort witte bloedcellen die een belangrijke rol spelen bij het bestrijden van infecties.
De reactie op behandeling met dit middel varieert per patiënt. Uw arts zal de werkzaamheid van uw behandeling controleren. Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel vindt u in de patiëntenbijsluiter en samenvatting van de productkenmerken.

Patiëntenbijsluiter Samenvatting van de productkenmerken (SmPC) SmPC Datum van herziening van de tekst: Laatste gedeeltelijke wijziging betreft rubriek 7: 31oktober 2019

Registratienummer: RVG 120979
Procedurenummer: NL/H/4039/001
ATC: J05AR02 - Lamivudine And Abacavir
Datum verstrekking handelsvergunning: 04 juni 2018
Handelsvergunning houder: Amarox Pharma B.V.
Rouboslaan 32
2252 TR VOORSCHOTEN