Zoeken

Terug naar resultaatlijst

Artelac EDO 3,2 mg/ml oogdruppels, oplossing

Rubriek 1 van de bijsluiter:

1. WAT IS ARTELAC EDO EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL GEBRUIKT?


Artelac EDO is een oogdruppeloplossing gebruikt voor de bevochtiging van de ogen (kunsttraan).

Dit geneesmiddel wordt gebruikt voor de behandeling van uitdrogingsverschijnselen van het hoornvlies en bindvlies (“droge ogen”) als gevolg van problemen met de traanproductie en de traanfunctie. Deze problemen kunnen ontstaan als gevolg van bepaalde ziektes, of doordat het oog onvoldoende of niet gesloten kan worden. Dit kan zich uiten in geïrriteerde ogen, het gevoel van een vreemd lichaam in het oog en ogen die gevoelig zijn voor licht in een winderige of warme omgeving, of bij vermoeidheid.
Artelac EDO is vooral geschikt wanneer u geen kunsttranen die conserveringsmiddelen bevatten kunt verdragen. Artelac EDO bevat namelijk geen conserveringsmiddelen.Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel vindt u in de patiëntenbijsluiter en samenvatting van de productkenmerken.

Omdat een parallel geïmporteerd product geen eigen SmPC heeft, wordt de SmPC van het referentieproduct getoond. Bepaalde productkenmerken (o.a. hulpstoffen) van het referentieproduct kunnen echter verschillen van die van het parallelproduct. In de patiëntenbijsluiter staat de exacte samenstelling van het parallelproduct. Indien hieronder geen SmPC wordt getoond, betekent dit dat de handelsvergunning van het referentieproduct is ingetrokken.


Patiëntenbijsluiter Samenvatting van de productkenmerken (SmPC) SmPC Datum van herziening van de tekst: Laatste wijziging betreft rubriek 4.2, 4.3, 4.4, 4.5, 4.6, 4.8, 5.1, 6.2, 6.4 en 6.6: 14 augustus 2015

Registratienummer: RVG 124946//32370
ATC: S01XA20 - Artificial Tears And Other Indifferent Preparations
Land van herkomst: Frankrijk
Datum verstrekking handelsvergunning: 17 juni 2019
Handelsvergunning houder: BModesto B.V.
Minervaweg 2
8239 DL LELYSTAD
Niet beschikbaar