Zoeken

Influvac Junior, suspensie voor injectie 0,25 ml

Rubriek 1 van de bijsluiter:

1. WAT IS INFLUVAC JUNIOR EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL GEBRUIKT?

Influvac Junior is een vaccin. Dit vaccin helpt om kinderen van 6 tot en met 35 maanden te beschermen tegen influenza (griep), met name als er een verhoogd risico bestaat voor het optreden van complicaties van influenza. Bij het gebruik van Influvac Junior moeten de officiële aanbevelingen worden gevolgd.
Als iemand het Influvac Junior-vaccin toegediend heeft gekregen zal het immuunsysteem (het natuurlijke afweersysteem van het lichaam) afweerstoffen (antilichamen) maken die tegen het influenzavirus zijn gericht. Geen enkele stof in het vaccin kan griep veroorzaken.
Griep is een ziekte die zich snel kan verspreiden en wordt veroorzaakt door verschillende virusstammen die elk jaar kunnen veranderen. Daarom moet uw kind mogelijk elk jaar opnieuw worden gevaccineerd. Het grootste risico voor het krijgen van griep is aanwezig tijdens de koude maanden tussen oktober en maart. Als bij uw kind in de herfst geen vaccinatie heeft plaatsgevonden heeft het tot aan de lente nog zin om dat alsnog te laten doen omdat tot die tijd besmetting met griep kan plaatsvinden. Uw arts kan u advies geven over de meest geschikte tijd om uw kind te laten vaccineren.
Influvac Junior beschermt uw kind tegen de drie virusstammen die in het vaccin aanwezig zijn vanaf ongeveer 2 tot 3 weken na de vaccinatie.
De incubatietijd van griep is enkele dagen, zodat uw kind toch nog ziek kan worden, als het vlak vóór of vlak na de vaccinatie wordt blootgesteld aan het virus,.
Het vaccin beschermt uw kind niet tegen een gewone verkoudheid, hoewel sommige verschijnselen daarvan dezelfde zijn als die van griep.

Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel vindt u in de patiëntenbijsluiter en samenvatting van de productkenmerken.

Het kan voorkomen dat uw ziekte/klacht niet wordt genoemd in de gedrukte bijsluiter van het medicijn dat de arts aan u voorschrijft. Dit komt voor bij medicijnen waarvoor een octrooi van een andere vergunninghouder geldt op het gebruik van het middel bij uw ziekte/klacht. De fabrikant van het medicijn mag dit gebruik dan niet vermelden in de gedrukte bijsluiter. In dat geval staat er in de bijsluiter die u hier kunt downloaden een sterretje achter deze ziekte/klacht. Op de pagina Vragen en antwoorden over gebruiksoctrooien en bijsluiters vindt u hierover meer informatie.

Patiëntenbijsluiter Samenvatting van de productkenmerken (SmPC) SmPC Datum van herziening van de tekst: Laatste gedeeltelijke wijziging betreft rubriek 2: 25 juli 2018

Registratienummer: RVG 109238
Procedurenummer: NL/H/0137/003
ATC: J07BB02 - Influenza, Purified Antigen
Datum verstrekking handelsvergunning: 20 september 2011
Handelsvergunning houder: Abbott Biologicals B.V.
C.J. van Houtenlaan 36
1381 CP WEESP