Zoeken

VaxigripTetra, suspensie voor injectie

Rubriek 1 van de bijsluiter:

1. Wat is Vaxigrip Tetra en waarvoor wordt dit middel gebruikt?


Vaxigrip Tetra is een vaccin. Dit vaccin helpt om u of uw kind te beschermen tegen griep. Het gebruik van Vaxigrip Tetra dient te gebeuren op basis van officiële aanbevelingen.

Wanneer iemand het vaccin Vaxigrip Tetra krijgt toegediend, zal het immuunsysteem (het natuurlijke afweersysteem van het lichaam) zijn eigen bescherming (antistoffen) aanmaken tegen de ziekte.
Geen van de bestanddelen in het vaccin kan griep veroorzaken.

Griep is een ziekte die zich snel kan verspreiden en wordt veroorzaakt door verschillende soorten stammen die elk jaar kunnen veranderen. Vanwege deze mogelijke jaarlijkse verandering in de circulerende stammen en de duur van de beoogde bescherming die het vaccin biedt, wordt jaarlijkse inenting aanbevolen. Het grootste risico om griep te krijgen, is gedurende de koude maanden tussen oktober en maart. Als u of uw kind niet in de herfst bent/is ingeënt, is het tot in het voorjaar nog steeds verstandig om te worden ingeënt omdat u of uw kind tot die tijd het risico loopt om griep te krijgen. Uw arts zal kunnen adviseren wanneer het inenten het beste kan gebeuren.

Vaxigrip Tetra is bedoeld om u of uw kind vanaf ongeveer 2 tot 3 weken na de injectie te beschermen tegen de vier stammen van het virus die zijn opgenomen in het vaccin. Als u of u kind vlak voor of na de inenting bent/is blootgesteld aan de griep, kan u of u kind toch ziek worden, omdat de incubatietijd van griep een paar dagen is.

Het vaccin zal u of uw kind niet beschermen tegen verkoudheid, ook al zijn sommige van de symptomen vergelijkbaar met griep.Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel vindt u in de patiëntenbijsluiter en samenvatting van de productkenmerken.

Dit geneesmiddel staat onder extra toezicht. Het CBG vraagt u extra alert te zijn op bijwerkingen.

Patiëntenbijsluiter Samenvatting van de productkenmerken (SmPC) SmPC Datum van herziening van de tekst: Laatste gedeeltelijke wijziging betreft rubriek 2: 3 augustus 2018

Registratienummer: RVG 117963
Procedurenummer: DE/H/1949/001
ATC: J07BB02 - Influenza, Purified Antigen
Datum verstrekking handelsvergunning: 18 oktober 2016
Handelsvergunning houder: Sanofi Pasteur Europe
2 Avenue Pont Pasteur
69007 LYON (FRANKRIJK)
Niet beschikbaar