Zoeken

Influvac Tetra, suspensie voor injectie in voorgevulde spuit 0,5 ml

Rubriek 1 van de bijsluiter:

1. Wat is Influvac Tetra en waarvoor wordt dit middel gebruikt?

Dit middel is een vaccin. Dit vaccin helpt u of uw kind te beschermen tegen griep (influenza), vooral als er een verhoogd risico bestaat voor het optreden van complicaties van influenza. Dit middel wordt voorgeschreven voor volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar. Bij het gebruik van dit middel moeten de officiële aanbevelingen worden gevolgd.
Als iemand dit vaccin toegediend heeft gekregen zal het immuunsysteem (het natuurlijke afweersysteem van het lichaam) afweerstoffen (antilichamen) maken die tegen het influenzavirus zijn gericht. Geen enkele stof in het vaccin kan griep veroorzaken.
Griep is een ziekte die zich snel kan verspreiden en wordt veroorzaakt door verschillende virusstammen die elk jaar kunnen veranderen. Daarom moet u of uw kind elk jaar opnieuw worden gevaccineerd. Het grootste risico voor het krijgen van griep is aanwezig tijdens de koude maanden tussen oktober en maart. Als bij u of uw kind in de herfst geen vaccinatie heeft plaatsgevonden heeft het tot aan de lente nog zin om dat alsnog te laten doen omdat tot die tijd besmetting met griep kan plaatsvinden. Uw arts kan u of uw kind advies geven over het meest geschikte moment om u te laten vaccineren.
Dit middel beschermt u of uw kind tegen de vier virusstammen die in het vaccin aanwezig zijn vanaf ongeveer 2 tot 3 weken na de vaccinatie.
De tijd tussen besmetting met griep en ziek worden (incubatietijd) is enkele dagen, zodat u of uw kind toch nog ziek kunt worden, als u of uw kind vlak vóór of vlak na de vaccinatie wordt blootgesteld aan het virus.
Het vaccin beschermt niet tegen een gewone verkoudheid, hoewel sommige verschijnselen daarvan hetzelfde zijn als die van griep.

Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel vindt u in de patiëntenbijsluiter en samenvatting van de productkenmerken.

Dit geneesmiddel staat onder extra toezicht. Het CBG vraagt u extra alert te zijn op bijwerkingen.

Patiëntenbijsluiter Samenvatting van de productkenmerken (SmPC) SmPC Datum van herziening van de tekst: Laatste gedeeltelijke wijziging betreft rubrieken 4.1, 4.2, 4.4, 4.8 en 5.1: 12 oktober 2018

Registratienummer: RVG 119816
Procedurenummer: NL/H/3844/001
ATC: J07BB02 - Influenza, Purified Antigen
Datum verstrekking handelsvergunning: 31 augustus 2017
Handelsvergunning houder: Abbott Biologicals B.V.
C.J. van Houtenlaan 36
1381 CP WEESP