Zoeken

Difterie-, Tetanus-, Poliomyelitisvaccin, suspensie voor injectie

Rubriek 1 van de bijsluiter:

1. Wat is DTP vaccin en waarvoor wordt dit middel gebruikt?

Difterie-, Tetanus-, Poliomyelitis (DTP1) vaccin behoort tot de geneesmiddelengroep van vaccins. De meeste geneesmiddelen bestrijden de gevolgen van een ziekte. Een vaccin daarentegen wordt toegediend aan gezonde personen en helpt beschermen tegen infectieziektes en de daarbij optredende problemen. DTP vaccin is bedoeld voor bescherming tegen de ziektes difterie, tetanus en polio.
Elk van deze ziektes wordt veroorzaakt door een specifieke bacterie of virus (in het geval van polio). Het vaccin bevat elk van deze ziekteverwekkers in een geïnactiveerde en daardoor onschadelijke vorm. Als reactie op het contact met de geïnactiveerde ziekteverwekkers gaan de cellen van het afweersysteem antistoffen maken die de ziekteverwekkers onschadelijk maken. Bovendien onthoudt het afweersysteem de kenmerken van de ziekteverwekkers en hoe zij bestreden kunnen worden. Op die manier ontstaat na vaccinatie een langdurige bescherming tegen de ziektes difterie, tetanus en polio. Op het moment dat een persoon die tegen DTP gevaccineerd is door een natuurlijke besmetting in contact komt met de echte ziekteverwekkers, worden zij herkend door het afweersysteem en op tijd bestreden.
Toepassing van dit middel
1 DTP vaccin is internationaal beter bekend als DT-IPV

Diphtheria, tetanus and poliomyelitis vaccine, suspension for injection
Module 1.3 PRODUCT INFORMATION
1.3.1 – SPC, Labelling and Package Leaflet

DTP vaccin wordt gebruikt voor de eerste (primaire) serie vaccinaties van personen vanaf 5 jaar die niet eerder zijn gevaccineerd tegen difterie, tetanus en polio (bijvoorbeeld reizigers). Ook wordt DTP vaccin gebruikt voor het opnieuw vaccineren (revaccinatie) van kinderen, adolescenten en volwassenen die reeds een eerste (primaire) serie vaccinaties tegen difterie, tetanus en polio hebben gehad.

Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel vindt u in de patiëntenbijsluiter en samenvatting van de productkenmerken.

Registratienummer: RVG 17641
ATC: J07CA01 - Diphtheria-Poliomyelitis-Tetanus
Datum verstrekking handelsvergunning: 02 december 1993
Handelsvergunning houder: Bilthoven Biologicals B.V.
Antonie van Leeuwenhoeklaan 11
3721 MA BILTHOVEN
Niet beschikbaar