Zoeken

BCG vaccin SSI, 0,75 mg per ml, poeder en oplosmiddel voor suspensie voor injectie

Rubriek 1 van de bijsluiter:

1. WAT IS BCG VACCIN SSI EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL GEBRUIKT?

Farmaceutische inhoud
BCG vaccin SSI behoort tot de geneesmiddelengroep van vaccins. De meeste geneesmiddelen bestrijden de gevolgen van een ziekte. Een vaccin daarentegen wordt toegediend aan gezonde personen en beschermt deze tegen infectieziektes en de daarbij optredende complicaties.
BCG vaccin SSI is bedoeld voor bescherming tegen de ziekte tuberculose. Deze ziekte wordt veroorzaakt door de tuberkelbacterie. Het BCG vaccin SSI bevat een verzwakte en daardoor onschadelijke stam van de tuberkelbacterie Mycobacterium bovis, die in runderen voorkomt. Als reactie op het contact met de verzwakte ziekteverwekkers gaan de cellen van het afweersysteem antistoffen produceren die de ziekteverwekkers onschadelijk maken. Bovendien onthoudt het afweersysteem de kenmerken van de ziekteverwekkers en hoe zij bestreden kunnen worden. Op die manier ontstaat na vaccinatie een langdurige bescherming tegen ernstige vormen van tuberculose.

Toepassing van het geneesmiddel
BCG vaccin SSI wordt gebruikt om u te beschermen tegen ernstige vormen van tuberculose. De beschermende werking wordt 4 tot 6 weken na vaccinatie opgebouwd en houdt een aantal jaren aan.
BCG vaccin SSI bevat meerdere doses in één flesje.

Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel vindt u in de patiëntenbijsluiter en samenvatting van de productkenmerken.

Patiëntenbijsluiter Samenvatting van de productkenmerken (SmPC) SmPC Datum van herziening van de tekst: Laatste gedeeltelijke wijziging betreft rubriek 4.8: 23 november 2017

Registratienummer: RVG 17661
ATC: J07AN01 - Tuberculosis, Live Attenuated
Datum verstrekking handelsvergunning: 03 maart 1997
Handelsvergunning houder: AJ Vaccines A/S
5, Artillerivej
DK-2300 KOPENHAGEN S (DENEMARKEN)
Niet beschikbaar