Zoeken

Fluarix 2016/2017, suspensie voor injectie in een voorgevulde spuit

Rubriek 1 van de bijsluiter:

1. Wat is Fluarix en waarvoor wordt dit middel gebruikt?

Fluarix is een vaccin. Dit vaccin helpt om u en uw kind te beschermen tegen het griepvirus (influenzavirus), in het bijzonder wanneer een hoog risico bestaat op gerelateerde complicaties. Het gebruik van Fluarix dient te worden gebaseerd op officiële aanbevelingen.

Wanneer een persoon het vaccin Fluarix krijgt toegediend zal het immuunsysteem (het natuurlijke afweersysteem van het lichaam) zijn eigen bescherming (antilichamen) maken. Geen van de bestanddelen van het vaccin kan de griep veroorzaken.

Griep (influenza) is een ziekte die zich snel kan verspreiden en wordt veroorzaakt door verschillende virusstammen die ieder jaar kunnen veranderen. Daarom is het nodig om ieder jaar te worden gevaccineerd. Het grootste risico om griep te krijgen is gedurende de koudste maanden tussen oktober en maart. Als u of uw kind niet werd gevaccineerd in de herfst, is het altijd verstandig om alsnog te worden gevaccineerd tot aan de lente, aangezien u of uw kind tot dan het risico lopen om griep te krijgen. Uw arts kan u adviseren over de beste tijd om te worden gevaccineerd.

Fluarix beschermt u of uw kind vanaf 2 tot 3 weken na de injectie tegen besmetting met de 3 stammen van het griepvirus die het vaccin bevat.

De incubatieperiode voor griep is enkele dagen. Dus als u of uw kind besmet zou zijn met het griepvirus direct voor of na de vaccinatie, kunt u of kan uw kind de aandoening alsnog krijgen.

Het vaccin beschermt niet tegen een gewone verkoudheid, zelfs al lijken sommige symptomen op griep.


Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel vindt u in de patiëntenbijsluiter en samenvatting van de productkenmerken.

Dit geneesmiddel staat onder extra toezicht. Het CBG vraagt u extra alert te zijn op bijwerkingen.

Patiëntenbijsluiter Samenvatting van de productkenmerken (SmPC) SmPC Datum van herziening van de tekst: Laatste gedeeltelijke wijziging betreft de rubrieken 1, 2, 4.8 en 9: 15 juni 2016

Registratienummer: RVG 22307
Procedurenummer: DE/H/0124/001
ATC: J07BB02 - Influenza, Purified Antigen
Datum verstrekking handelsvergunning: 22 april 1998
Handelsvergunning houder: GlaxoSmithKline B.V.
Huis ter Heideweg 62
3705 LZ ZEIST
Niet beschikbaar