Zoeken

Agrippal, suspensie voor injectie in voorgevulde spuit

Rubriek 1 van de bijsluiter:

1. Wat is Agrippal en waarvoor wordt dit middel gebruikt?


Agrippal is een vaccin. Dit vaccin helpt bij de bescherming van u of uw kind tegen griep (influenza), vooral als u of uw kind een hoog risico loopt op bijkomende complicaties. Agrippal moet worden gebruikt op basis van officiële aanbevelingen.

Als iemand het vaccin Agrippal (een “griepprik”) krijgt, zal de natuurlijke afweer van het lichaam (het immuunsysteem) zijn eigen bescherming (antistoffen) tegen de ziekte aanmaken. Geen enkel bestanddeel van het vaccin kan griep veroorzaken.

Griep is een ziekte die zich snel kan verspreiden. Griep wordt veroorzaakt door verschillende typen stammen die elk jaar weer anders kunnen zijn. Daarom kan het nodig zijn dat u of uw kind elk jaar weer ingeënt wordt. De grootste kans om griep te krijgen loopt u tijdens de koude maanden tussen oktober en maart. Als u of uw kind in de herfst geen griepprik heeft gehad, is het tot de lente nog steeds verstandig om ingeënt te worden, omdat u of uw kind tot dan risico loopt om griep te krijgen. Uw arts zal kunnen adviseren wat het beste tijdstip voor inenting is.

Agrippal zal u of uw kind tegen de drie in het vaccin aanwezige virusstammen beschermen vanaf ongeveer 2 tot 3 weken na de injectie.

De periode tussen besmetting en het optreden van de verschijnselen (incubatietijd) van griep duurt enkele dagen. Dus als u of uw kind vlak vóór of na de inenting aan het griepvirus wordt blootgesteld, is het mogelijk dat u of uw kind toch griep krijgt.

Het vaccin zal u of uw kind niet beschermen tegen een gewone verkoudheid, hoewel sommige verschijnselen daarvan veel lijken op die van griep.Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel vindt u in de patiëntenbijsluiter en samenvatting van de productkenmerken.

Patiëntenbijsluiter Samenvatting van de productkenmerken (SmPC) SmPC Datum van herziening van de tekst: Laatste gedeeltelijke wijziging betreft de rubriek 2: 10 augustus 2018

Registratienummer: RVG 23265
Procedurenummer: IT/H/0102/001
ATC: J07BB02 - Influenza, Purified Antigen
Datum verstrekking handelsvergunning: 20 april 1999
Handelsvergunning houder: Seqirus S.r.l.
Via Fiorentina 1
53100 SIENA (ITALIË)
Niet beschikbaar