Zoeken

Triaxis Polio, suspensie voor injectie in voorgevulde spuit

Rubriek 1 van de bijsluiter:

1. Wat is TRIAXIS POLIO en waarvoor wordt dit middel gebruikt?

TRIAXIS POLIO is een vaccin. Vaccins worden gebruikt om te beschermen tegen infectieziekten. Ze werken doordat ze ervoor zorgen dat het lichaam zijn eigen afweer aanmaakt tegen de bacteriën en virussen die de beoogde ziekten veroorzaken.
Dit vaccin wordt gebruikt om de bescherming tegen difterie, tetanus, kinkhoest (pertussis) en poliomyelitis (polio) te stimuleren bij kinderen vanaf drie jaar, tieners en volwassenen na een complete primaire vaccinatiekuur.
Gebruik van TRIAXIS POLIO tijdens de zwangerschap zorgt ervoor dat bescherming aan uw kind in de baarmoeder doorgegeven om hem of haar in de eerste paar levensmaanden te beschermen tegen kinkhoest.
Beperkingen in de geboden bescherming
TRIAXIS POLIO zal deze ziekten alleen voorkomen als ze worden veroorzaakt door de bacteriën of virussen waartegen het vaccin is gericht. U of uw kind kunnen nog steeds vergelijkbare ziekten krijgen als deze door andere bacteriën of virussen worden veroorzaakt.
TRIAXIS POLIO bevat geen levende bacteriën of virussen en het kan geen van de infectieziekten veroorzaken waartegen het beschermt.
Vergeet niet dat geen enkel vaccin complete, levenslange bescherming kan bieden bij alle mensen die ermee zijn gevaccineerd.

Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel vindt u in de patiëntenbijsluiter en samenvatting van de productkenmerken.

Patiëntenbijsluiter Samenvatting van de productkenmerken (SmPC) SmPC Datum van herziening van de tekst: Laatste gedeeltelijke wijziging betreft de rubrieken 4.1, 4.2, 4.4, 4.6, 5.1: 20 februari 2019

Registratienummer: RVG 27569
Procedurenummer: DE/H/0215/001
ATC: J07CA02 - Diphtheria-Pertussis-Poliomyelitis-Tetanus
Datum verstrekking handelsvergunning: 15 januari 2003
Handelsvergunning houder: Sanofi Pasteur Europe
2 Avenue Pont Pasteur
69007 LYON (FRANKRIJK)
Niet beschikbaar