Zoeken

VIATIM, suspensie en oplossing voor suspensie voor injectie in een voorgevulde spuit

Rubriek 1 van de bijsluiter:

1. Wat is viatim en waarvoor wordt dit middel gebruikt?


ViATIM® is een vaccin. Vaccins worden gebruikt om u te beschermen tegen besmettelijke ziektes. Dit vaccin helpt bij het beschermen van personen van 16 jaar en ouder tegen zowel buiktyfus als hepatitis A-infectie.

Buiktyfus is een infectieziekte die kan worden opgelopen door het gebruik van voedsel of drank die de bacterie (Salmonella enterica, subtype typhi genaamd) bevat die de ziekte veroorzaakt. Het is een ernstige infectie die dodelijk kan zijn indien deze niet dadelijk wordt behandeld.

Een hepatitis A-infectie wordt veroorzaakt door een virus dat de lever aantast. Het kan worden opgelopen door het gebruik van voedsel of drank dat het virus bevat. Symptomen omvatten geelzucht en algemeen onwel voelen.
Wanneer u een injectie ViATIM® krijgt, zal uw natuurlijke afweer een bescherming aanmaken tegen buiktyfus en hepatitis A-infectie.Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel vindt u in de patiëntenbijsluiter en samenvatting van de productkenmerken.

Patiëntenbijsluiter Samenvatting van de productkenmerken (SmPC) SmPC Datum van herziening van de tekst laatste gedeeltelijke wijziging betreft rubriek 7: 10 oktober 2016

Registratienummer: RVG 27809
Procedurenummer: SE/H/1879/001
ATC: J07CA10 - Typhoid - Hepatitis A
Datum verstrekking handelsvergunning: 05 augustus 2002
Handelsvergunning houder: Sanofi Pasteur Europe
2 Avenue Pont Pasteur
69007 LYON (FRANKRIJK)
Niet beschikbaar