Zoeken

Dasatinib CF 20 mg, filmomhulde tabletten

Rubriek 1 van de bijsluiter:

1. Wat is Dasatinib CF en waarvoor wordt dit middel gebruikt?

Dit middel wordt gebruikt voor behandeling van Philadelphia-chromosoom positieve (Ph+) acute lymfoblastaire leukemie (ALL) bij volwassenen die niet goed gereageerd hebben op een eerdere behandeling, jongeren tot 18 jaar en kinderen van minimaal 1 jaar. Leukemie is een kanker van de witte bloedcellen. Doorgaans helpen deze witte cellen het lichaam bij het bestrijden van infecties. Bij mensen met ALL vermenigvuldigen lymfocyten, andere witte bloedcellen, zich te snel en ze leven te lang. Dit middel remt de groei van deze leukemische cellen.
Dasatinib CF bevat als werkzaam bestanddeel dasatinib, dat ook is goedgekeurd voor andere aandoeningen die niet in deze bijsluiter staan vermeld. Vraag uw arts of apotheker als u nadere vragen heeft.
Neem contact op met uw arts als u vragen heeft over de werking van dit middel of als u wilt weten waarom dit middel aan u is voorgeschreven.

Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel vindt u in de patiƫntenbijsluiter en samenvatting van de productkenmerken.Patiƫntenbijsluiter Samenvatting van de productkenmerken (SmPC) SmPC Datum van herziening van de tekst: Laatste gedeeltelijke wijziging betreft de rubrieken 4.1, 4.2, 4.4, 4.5, 4.6, 4.8, 5.1 en 5.2: 24 augustus 2019

Registratienummer: RVG 120791
Procedurenummer: NL/H/4003/001
ATC: L01XE06 - Dasatinib
Datum verstrekking handelsvergunning: 28 augustus 2018
Handelsvergunning houder: Centrafarm B.V.
Nieuwe Donk 3
4879 AC ETTEN LEUR