Zoeken

Terug naar resultaatlijst

Gaviscon anijs, suspensie

Rubriek 1 van de bijsluiter:

1. WAT IS GAVISCON EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL GEBRUIKT?


Gaviscon wordt gebruikt voor de symptomatische behandeling van klachten als gevolg van oprispingen en brandend maagzuur.
Bij brandend maagzuur en oprispingen komt het maagzuur in de slokdarm terecht. Aangezien de slokdarm een gevoelige binnenwand heeft, raakt deze snel geïrriteerd en geeft een onaangenaam branderig gevoel achter het borstbeen net boven de maag. Gaviscon werkt snel (binnen 3 minuten) en vormt een schuimlaag op de maaginhoud. Deze beschermende schuimlaag zorgt ervoor dat het maagzuur in de maag blijft. Mocht er onverhoopt toch een beetje maagzuur in de slokdarm terecht komen dan beschemt de schuimlaag de wand van de slokdarm tegen het brandende maagzuur.
De werking van Gaviscon houdt tot 4 uur aan.

Wordt uw klacht na 14 dagen niet minder, of wordt hij zelfs erger* Neem dan contact op met uw arts.

Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel vindt u in de patiëntenbijsluiter en samenvatting van de productkenmerken.Patiëntenbijsluiter Samenvatting van de productkenmerken (SmPC) SmPC Datum van herziening van de tekst: Laatste gedeeltelijke wijziging betreft rubrieken 4.4 en 4.9: 7 februari 2020

Registratienummer: RVG 08401
ATC: A02BX13 - Alginic Acid
Startdatum van het bereik datum verstrekking handelsvergunning 14 mei 1981
Handelsvergunning houder: Reckitt Benckiser Healthcare B.V.
Siriusdreef 14
2132 WT HOOFDDORP
Niet beschikbaar