Zoeken

Terug naar resultaatlijst

TRUE TEST, pleister voor provocatietest

Rubriek 1 van de bijsluiter:

1. Wat is TRUE TEST en waarvoor wordt dit middel gebruikt?

Dit middel wordt gebruikt om te testen op allergische contactdermatitis. Contactdermatitis is een huidreactie die wordt veroorzaakt door blootstelling aan lichaamsvreemde stoffen, resulterend in een allergische reactie.
Dit middel is een kant-en-klare patchtest om de oorzaak van allergische contactdermatitis te bepalen. Dit middel is bedoeld voor gebruik bij volwassenen.
De test bestaat uit 2 pleisterstrips van chirurgisch plakband. Iedere strip bevat 12 patches (lapjes). Elke patch is gecoat met een filmlaagje dat een stof bevat die bij gevoelige personen een huidreactie zou kunnen veroorzaken. Dergelijke stoffen worden allergenen genoemd. Elke patch bevat een ander allergeen. Dit middel bevat 24 van de vaakst voorkomende allergenen/allergeenmengsels.
Dit middel toont aan of u allergisch bent voor een van de teststoffen (allergenen) op de patches. Als een stof waarvoor u allergisch bent in contact komt met uw huid, veroorzaakt deze stof een ontstekingsreactie die contactdermatitis wordt genoemd.
Deze stoffen kunnen een bestanddeel zijn van parfum of aftershave, zalf of crème, rubber handschoenen, industriële chemicaliën, etc. De stoffen in dit middel zijn algemeen bekende allergenen. Als u allergisch bent voor de stof in een bepaalde -patch, zal de huid onder die patch ermee reageren, en rood worden en ontstoken raken. Als u niet allergisch bent voor een bepaalde patch, zal de huid eronder niet reageren. U kunt allergisch zijn voor meer dan één patch.

Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel vindt u in de patiëntenbijsluiter en samenvatting van de productkenmerken.

Patiëntenbijsluiter Samenvatting van de productkenmerken (SmPC) SmPC Datum van herziening van de tekst: Laatste gedeeltelijke wijziging betreft rubriek 1: 16 februari 2018

Registratienummer: RVG 118517
Procedurenummer: DK/H/0832/002
ATC: V04CL - Tests For Allergic Diseases
Datum verstrekking handelsvergunning: 07 november 2016
Handelsvergunning houder: SMARTPRACTICE DENMARK ApS
Herredsvejen 2
DK-3400 HILLEROED (DENEMARKEN)
Niet beschikbaar