Zoeken

Terug naar resultaatlijst

Vaqta Adult, suspensie voor injectie 50 E/ml

Rubriek 1 van de bijsluiter:

1. Wat is VAQTA Adult en waarvoor wordt dit middel gebruikt?

VAQTA Adult is een vaccin. Vaccins worden gebruikt om te beschermen tegen infectieziekten. Ze stimuleren het lichaam om een eigen bescherming tegen de betreffende ziekte aan te maken.
VAQTA Adult helpt volwassenen (personen van 18 jaar en ouder) te beschermen tegen ziekte veroorzaakt door het hepatitis A-virus.
Een hepatitis A-infectie wordt veroorzaakt door een virus dat de lever aantast. De infectie kan worden opgelopen via voedsel of drinken dat het virus bevat. Tot de symptomen behoren geelzucht (gelige verkleuring van de huid en ogen) en een algemeen gevoel van onwel zijn.
Wanneer u een injectie met VAQTA Adult krijgt, begint het natuurlijke afweersysteem van het lichaam een bescherming (antilichamen) tegen het hepatitis A-virus aan te maken. Na de injectie duurt het echter meestal twee tot vier weken voordat u beschermd bent.
VAQTA Adult zal hepatitis niet voorkomen als ze veroorzaakt wordt door andere ziekteverwekkers dan het hepatitis A-virus.
Als u al geïnfecteerd bent met het hepatitis A-virus op het moment dat u VAQTA Adult krijgt, is het daarnaast mogelijk dat de vaccinatie het ontwikkelen van ziekte niet kan voorkomen.
VAQTA Adult beschermt tegen hepatitis A maar kan geen hepatitis A-infectie veroorzaken.

Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel vindt u in de patiëntenbijsluiter en samenvatting van de productkenmerken.

Patiëntenbijsluiter Samenvatting van de productkenmerken (SmPC) SmPC Datum van herziening van de tekst: Laatste gedeeltelijke wijziging betreft rubriek 4.4: 08 november 2018

Registratienummer: RVG 20798
Procedurenummer: DE/H/0100/001
ATC: J07BC02 - Hepatitis A, Inactivated, Whole Virus
Datum verstrekking handelsvergunning: 28 januari 1997
Handelsvergunning houder: Merck Sharp & Dohme B.V.
Waarderweg 39
2031 BN HAARLEM
Niet beschikbaar