Zoeken

Terug naar resultaatlijst

Dasatinib CF 70 mg, filmomhulde tabletten

Rubriek 1 van de bijsluiter:

1. Wat is Dasatinib CF en waarvoor wordt dit middel gebruikt?

Dasatinib CF bevat de werkzame stof dasatinib. Dit middel wordt gebruikt voor behandeling van volwassenen met Philadelphia-chromosoom positieve (Ph+) acute lymfoblastaire leukemie (ALL) die niet goed gereageerd hebben op een eerdere behandeling. Leukemie is een kanker van de witte bloedcellen. Doorgaans helpen deze witte cellen het lichaam bij het bestrijden van infecties. Bij mensen met ALL vermenigvuldigen lymfocyten, andere witte bloedcellen, zich te snel en ze leven te lang. Dit middel remt de groei van deze leukemische cellen.
Dasatinib CF bevat als werkzaam bestanddeel dasatinib, dat ook is goedgekeurd voor andere aandoeningen die niet in deze bijsluiter staan vermeld. Vraag uw arts of apotheker als u nadere vragen heeft.
Neem contact op met uw arts als u vragen heeft over de werking van dit middel of als u wilt weten waarom dit middel aan u is voorgeschreven. Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel vindt u in de patiƫntenbijsluiter en samenvatting van de productkenmerken.

Registratienummer: RVG 120797
Procedurenummer: NL/H/4003/003
ATC: L01XE06 - Dasatinib
Datum verstrekking handelsvergunning: 28 augustus 2018
Handelsvergunning houder: Centrafarm B.V.
Nieuwe Donk 3
4879 AC ETTEN LEUR