Zoeken

Terug naar resultaatlijst

Amlodipine/Valsartan/HCT Sandoz 10 mg/320 mg/25 mg, filmomhulde tabletten

Rubriek 1 van de bijsluiter:

1. Wat is Amlodipine/Valsartan/HCT Sandoz en waarvoor wordt dit middel gebruikt?


Amlodipine/Valsartan/HCT Sandoz tabletten bevatten drie stoffen, amlodipine, valsartan en hydrochloorthiazide. Deze stoffen helpen allemaal een hoge bloeddruk onder controle te houden.
 Amlodipine behoort tot een groep stoffen die “calciumkanaalblokkers” wordt genoemd. Amlodipine verhindert dat calcium kan binnendringen in de wand van de bloedvaten, wat de samentrekking van de bloedvaten tegenhoudt.

 Valsartan behoort tot een groep stoffen die “angiotensine II-receptorantagonisten” wordt genoemd. Angiotensine II wordt aangemaakt door het lichaam en doet de bloedvaten samentrekken, waardoor de bloeddruk stijgt. Valsartan verhindert het effect van angiotensine II.

 Hydrochloorthiazide behoort tot een groep stoffen die “thiazidediuretica” wordt genoemd. Hydrochloorthiazide verhoogt de urineproductie waardoor ook de bloeddruk daalt.

Als gevolg van deze drie mechanismen, ontspannen de bloedvaten zich en verlaagt de bloeddruk.

Amlodipine/Valsartan/HCT Sandoz wordt gebruikt om hoge bloeddruk te behandelen bij volwassenen van wie de bloeddruk al onder controle is terwijl ze amlodipine, valsartan en hydrochloorthiazide gebruiken en die baat kunnen hebben bij het innemen van een tablet die alle drie de stoffen bevat.

Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel vindt u in de patiëntenbijsluiter en samenvatting van de productkenmerken.Registratienummer: RVG 122471
Procedurenummer: NL/H/4279/005
ATC: C09DX01 - Valsartan, amlodipine and hydrochlorothiazide
Startdatum van het bereik datum verstrekking handelsvergunning 12 juli 2019
Handelsvergunning houder: Sandoz B.V.
Veluwezoom 22
1327 AH ALMERE