Zoeken

Terug naar resultaatlijst

Atovaquon/Proguanil HCl Amarox 250/100 mg, filmomhulde tabletten

Rubriek 1 van de bijsluiter:

1. Wat is Atovaquon/Proguanil HCl Amarox en waarvoor wordt dit middel gebruikt?

Atovaquon/Proguanil HCl Amarox hoort bij de groep van geneesmiddelen die antimalariamiddelen worden genoemd. Elke tablet bevat twee werkzame stoffen: atovaquon en proguanilhydrochloride.
Dit middel kan op 2 manieren worden gebruikt:

Om malaria te voorkomen (preventie)


Om malaria te behandelen

Uitleg over de dosis bij deze 2 manieren van behandelen, wordt gegeven in rubriek 3 “Hoe gebruikt u dt middel*”.
Malaria wordt veroorzaakt door de beet van een besmette mug, waardoor de malariaparasiet (Plasmodium falciparum) in het bloed terechtkomt. Dit middel voorkomt malaria doordat het de parasiet doodt. Bij mensen die wel al malaria in hun bloed hebben, doodt dit middel ook de parasieten.
Bescherm uzelf tegen malaria Mensen van alle leeftijden kunnen malaria krijgen. Malaria is een ernstige ziekte, maar wel een ziekte waar u zich tegen kunt beschermen.
Naast het gebruik van dit middel, is het zeer belangrijk dat u de onderstaande voorzorgsmaatregelen neemt om muggenbeten te voorkomen.

gebruik een insectenwerend middel op de onbedekte huid


draag lichtgekleurde kleding die het lichaam zoveel mogelijk bedekt, vooral na zonsondergang, want dan zijn de muggen het meest actief


slaap in een met muggenhorren afgesloten kamer of onder een muggennet (klamboe) behandeld met een insectendodend middel


sluit deuren en ramen bij zonsondergang als er geen muggenhorren voor zitten


gebruik mogelijk een insecticide (matten, vernevelaar, stekker ) om de kamer insectenvrij te maken of om de muggen buiten de kamer te houden.

Als u meer informatie wilt, neemdan contact op met uw arts of apotheker.
Ook als u de nodige maatregelen neemt kunt u nog steeds malaria krijgen. Bij sommige vormen van malaria duurt het een lange tijd voordat u ziekteverschijnselen krijgt . De ziekte begint soms pas enkele dagen, weken of maanden nadat u terug bent gekomen uit het buitenland.
Neem onmiddellijk contact op met uw arts zodra u ziekteverschijnselen krijgt zoals koorts, hoofdpijn, rillingen en vermoeidheid nadat u terug bent gekomen uit het buitenland.

Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel vindt u in de patiëntenbijsluiter en samenvatting van de productkenmerken.

Registratienummer: RVG 122576
Procedurenummer: NL/H/4278/002
ATC: P01BB51 - Proguanil, Combinations
Datum verstrekking handelsvergunning: 24 mei 2019
Handelsvergunning houder: Hetero Europe S.L.
Viladecans Business Park, Edificio Brasil, Catalunya 83-85
08840 VILADECANS (SPANJE)