Zoeken

Terug naar resultaatlijst

Actokit, combinatieverpakking, filmomhulde tabletten

Rubriek 1 van de bijsluiter:

1. WAT IS ACTOKIT EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT ?

Wat is Actokit
Een combinatiegeneesmiddel verpakt in wekelijkse eenheden, die 1 tablet Actonel (lichtoranje tablet) en 6 tabletten calcium (blauwe tabletten) bevatten.
o Actonel tabletten
Actonel tabletten bevatten natriumrisedronaat wat behoort tot de groep van niet-hormonale geneesmiddelen die bisfosfonaten genoemd worden. Deze geneesmiddelen worden gebruikt om botziekten te behandelen. Het werkt rechtstreeks op uw botten om deze sterker te maken, zodat ze minder snel zullen breken.
Bot is levend weefsel. Oud bot wordt continu uit uw skelet verwijderd en vervangen door nieuw bot. Postmenopauzale osteoporose is een aandoening die voorkomt bij vrouwen na de menopauze en waarbij botten zwakker en brozer worden en makkelijker kunnen breken na een val of overbelasting.
De wervels, de heup en de pols zijn de botten die de grootste kans lopen om te breken, hoewel dit met elk bot in uw lichaam kan gebeuren. Door osteoporose veroorzaakte breuken kunnen ook leiden tot rugpijn, lengteverlies en een kromme rug. Veel patiënten met osteoporose hebben geen klachten en misschien weet u niet eens dat u het heeft gehad.
o Calcium tabletten
De tabletten bevatten calciumcarbonaat, die voorzien in calcium dat uw lichaam wellicht nodig heeft om nieuw bot te versterken.
Waar wordt Actokit voor gebruikt De behandeling van osteoporose bij vrouwen na de menopauze die ook dagelijks calcium aanvulling nodig hebben wat is vastgesteld door hun arts. Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel vindt u in de patiëntenbijsluiter en samenvatting van de productkenmerken.

Omdat een parallel geïmporteerd product geen eigen SmPC heeft, wordt de SmPC van het referentieproduct getoond. Bepaalde productkenmerken (o.a. hulpstoffen) van het referentieproduct kunnen echter verschillen van die van het parallelproduct. In de patiëntenbijsluiter staat de exacte samenstelling van het parallelproduct. Indien hieronder geen SmPC wordt getoond, betekent dit dat de handelsvergunning van het referentieproduct is ingetrokken.


Patiëntenbijsluiter Samenvatting van de productkenmerken (SmPC) SmPC Datum van herziening van de tekst: Laatste gedeeltelijke wijziging betreft rubriek 4.4: 4 januari 2019 0119.4v.AV

Registratienummer: RVG 107238//31634
ATC: M05BB02 - Risedronic Acid And Calcium, Sequential
Land van herkomst: Duitsland
Datum verstrekking handelsvergunning: 31 augustus 2010
Handelsvergunning houder: Euro Registratie Collectief B.V.
Van der Giessenweg 5
2921 LP KRIMPEN A/D IJSSEL
Niet beschikbaar