Zoeken

Terug naar resultaatlijst

Aciclovir Baxter 25 mg/ml, concentraat voor oplossing voor intraveneuze infusie

Rubriek 1 van de bijsluiter:

1. Wat is Aciclovir en waarvoor wordt dit middel gebruikt?

Aciclovir bevat de werkzame stof aciclovir dat behoort tot de groep antivirale geneesmiddelen. Het werkt door virussen te doden of door hun groei af te remmen.
Dit middel kan gebruikt worden voor:

 Het behandelen van ernstige gevallen van herpes (virusinfectie) van de geslachtsdelen

 Het behandelen van waterpokken

 Het behandelen en voorkomen van koortslippen en herpes van de geslachtsdelen bij patiënten van wie het afweersysteem onvoldoende werkt, wat betekent dat zij minder goed in staat om infecties te bestrijden

 Het behandelen van ernstige virusinfectie bij baby’s tot 3 maanden oud. In zeldzame gevallen wordt dit veroorzaakt door het virus dat koortslippen en herpes van de geslachtsdelen kan veroorzaken.

 Het behandelen van een hersenontsteking. In zeldzame gevallen wordt dit veroorzaakt door het virus dat koortslippen en herpes van de geslachtsdelen kan veroorzaken.

Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel vindt u in de patiëntenbijsluiter en samenvatting van de productkenmerken.

Patiëntenbijsluiter Samenvatting van de productkenmerken (SmPC) SmPC Datum van herziening van de tekst: Laatste gedeeltelijke wijziging betreft de rubrieken 1 en 7: 7 mei 2019

Registratienummer: RVG 110589
Procedurenummer: UK/H/1977/001
ATC: J05AB01 - Aciclovir
Datum verstrekking handelsvergunning: 25 juli 2013
Handelsvergunning houder: Baxter B.V.
Kobaltweg 49
3542 CE UTRECHT
Niet beschikbaar