Zoeken

Terug naar resultaatlijst

Acarizax 12 SQ-HDM, lyofilisaat voor oraal gebruik

Rubriek 1 van de bijsluiter:

1. Wat is Acarizax en waarvoor wordt dit middel ingenomen?

Dit middel bevat een allergeenextract van huisstofmijten. Het is verkrijgbaar als oraal lyofilisaat (smelttablet). Het is een smelttablet, maar veel zachter en het wordt door het lichaam opgenomen wanneer de tablet onder de tong wordt gelegd.

Dit middel wordt gebruikt voor de behandeling van allergische rhinitis (ontsteking van het slijmvlies van de neus) veroorzaakt door huisstofmijten bij volwassenen en jongeren (12-65 jaar). De werking van dit middel is gebaseerd op het verhogen van de immunologische tolerantie (het vermogen van uw lichaam weerstand te bieden) voor huisstofmijten. Na 8 tot 14 weken van behandeling kunt u verbetering verwachten.

De arts zal uw allergische klachten evalueren en een huidpriktest uitvoeren en/of een bloedmonster afnemen om te beoordelen of dit middel een geschikte behandeling voor u is.

De eerste dosis van dit middel dient onder medisch toezicht te worden ingenomen. U dient tenminste een half uur onder medische toezicht te blijven nadat u de eerste dosis heeft ingenomen. Dit is een voorzorgsmaatregel om te evalueren hoe gevoelig u bent voor het geneesmiddel. Ook krijgt u hierdoor de mogelijkheid eventuele bijwerkingen met uw behandelend arts te bespreken.

Dit middel wordt voorgeschreven door artsen die ervaring hebben met behandeling van allergische aandoeningen.

Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel vindt u in de patiëntenbijsluiter en samenvatting van de productkenmerken.Omdat een parallel geïmporteerd product geen eigen SmPC heeft, wordt de SmPC van het referentieproduct getoond. Bepaalde productkenmerken (o.a. hulpstoffen) van het referentieproduct kunnen echter verschillen van die van het parallelproduct. In de patiëntenbijsluiter staat de exacte samenstelling van het parallelproduct. Indien hieronder geen SmPC wordt getoond, betekent dit dat de handelsvergunning van het referentieproduct is ingetrokken.


Patiëntenbijsluiter Samenvatting van de productkenmerken (SmPC) SmPC Datum van herziening van de tekst: Laatste gedeeltelijke wijziging betreft rubriek 6.3: 12 oktober 2018

Registratienummer: RVG 123336//118889
ATC: V01AA03 - House Dust Mites
Land van herkomst: Spanje
Startdatum van het bereik datum verstrekking handelsvergunning 19 juli 2018
Handelsvergunning houder: BModesto B.V.
Artemisweg 105
8239 DD LELYSTAD
Niet beschikbaar