Zoeken

Terug naar resultaatlijst

Actilyse 50 mg, poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie en infusie

Rubriek 1 van de bijsluiter:

1. WAT IS ACTILYSE EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL GEBRUIKT?

Het werkzame bestanddeel in Actilyse is alteplase. Het behoort tot een groep van geneesmiddelen die men aanduidt als trombolytische middelen. Deze geneesmiddelen lossen bloedstolsels op die zich in de bloedvaten hebben gevormd.

Actilyse 50 mg wordt gebruikt om een reeks aandoeningen te behandelen die worden veroorzaakt door bloedstolsels die ontstaan in de bloedvaten, zoals:
- hartaanval veroorzaakt door bloedstolsels in de slagaderen van het hart (acuut myocardinfarct)

- bloedstolsels in de longslagaderen (acute massale longembolie)

- beroerte veroorzaakt door een bloedstolsel in een slagader van de hersenen (acute ischemische beroerte).

Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel vindt u in de patiëntenbijsluiter en samenvatting van de productkenmerken.Omdat een parallel geïmporteerd product geen eigen SmPC heeft, wordt de SmPC van het referentieproduct getoond. Bepaalde productkenmerken (o.a. hulpstoffen) van het referentieproduct kunnen echter verschillen van die van het parallelproduct. In de patiëntenbijsluiter staat de exacte samenstelling van het parallelproduct. Indien hieronder geen SmPC wordt getoond, betekent dit dat de handelsvergunning van het referentieproduct is ingetrokken.


Patiëntenbijsluiter Samenvatting van de productkenmerken (SmPC) SmPC Datum van herziening van de tekst: Laatste gedeeltelijke wijziging betreft de rubrieken 4.2, 4.3, 4.4, 4.8, 4.9 en 6.6: 8 maart 2019

Registratienummer: RVG 124545//12248
ATC: B01AD02 - Alteplase
Land van herkomst: Bulgarije
Startdatum van het bereik datum verstrekking handelsvergunning 07 maart 2019
Handelsvergunning houder: Euro Registratie Collectief B.V.
Van der Giessenweg 5
2921 LP KRIMPEN A/D IJSSEL
Niet beschikbaar