Zoeken

Terug naar resultaatlijst

Alutard SQ 3-Boompollen 100.000 SQ-E/ml, suspensie voor injectie

Rubriek 1 van de bijsluiter:

1. Wat is Alutard SQ 3-Boompollen pollen en waarvoor wordt dit middel gebruikt?


Alutard SQ 3-Boompollen bevatpollen van Berk, Zwarte Els en Hazelaar. Een behandeling met Alutard SQ 3-Boompollen is bedoeld om uw overgevoeligheid voor pollen te verlagen en daarmee allergische klachten te verminderen.
Deze allergische klachten kunnen zich tijdens het pollenseizoen uiten. U heeft bijvoorbeeld last van hooikoorts (loopneus, niezen en/of tranen ogen) of allergische astma.

U wordt met Alutard SQ 3-Boompollen behandeld wanneer uw arts bij u heeft aangetoond dat u allergisch bent voor pollen. Dit kan bevestigd zijn met een bloedonderzoek of een huidpriktest.
De arts zal Alutard SQ 3-Boompollen vooral voorschrijven wanneer u gedurende langere tijd dagelijks geneesmiddelen moet gebruiken tegen hooikoorts, of dat u onvoldoende baat heeft bij uw medicijnen tegen allergische astma.

Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel vindt u in de patiëntenbijsluiter en samenvatting van de productkenmerken.Omdat een parallel geïmporteerd product geen eigen SmPC heeft, wordt de SmPC van het referentieproduct getoond. Bepaalde productkenmerken (o.a. hulpstoffen) van het referentieproduct kunnen echter verschillen van die van het parallelproduct. In de patiëntenbijsluiter staat de exacte samenstelling van het parallelproduct. Indien hieronder geen SmPC wordt getoond, betekent dit dat de handelsvergunning van het referentieproduct is ingetrokken.


Patiëntenbijsluiter Samenvatting van de productkenmerken (SmPC) SmPC Datum van herziening van de tekst: Laatste gedeeltelijke wijziging betreft de rubrieken 1, 2, 7, 8 en 9: 7 februari 2018.

Registratienummer: RVG 125991//121512
ATC: V01AA02 - Grass Pollen
Land van herkomst: Slowakije
Startdatum van het bereik datum verstrekking handelsvergunning 30 december 2019
Handelsvergunning houder: Medcor Pharmaceuticals B.V.
Artemisweg 232
8239 DE LELYSTAD
Niet beschikbaar