Zoeken

Terug naar resultaatlijst

Primolut N, tabletten 5 mg

Rubriek 1 van de bijsluiter:

1. Wat is Primolut N en waarvoor wordt dit middel gebruikt?


Primolut N behoort tot de synthetische progestagenen. Dit zijn hormonen die een werking hebben die lijkt op het door het vrouwelijk lichaam zelf gemaakte progesteron. Ze bezitten het vermogen om het onder invloed van oestrogenen opgebouwde baarmoederslijmvlies af te stoten.

Primolut N wordt gebruikt bij:
 Dysfunctionele uterusbloedingen Dit zijn onregelmatige bloedingen, die voornamelijk bij jonge meisjes en bij vrouwen in de overgangsjaren optreden.

 Amenorroe (het wegblijven van de menstruatie) Als een vrouw nog nooit een menstruatie heeft gehad, wordt dit primaire amenorroe genoemd. Als er vroeger wel menstruaties waren, maar later gedurende langere tijd achter elkaar niet meer, is er sprake van langdurige secundaire amenorroe.

 Endometriose Dit is een aandoening waarbij het weefsel (endometrium genaamd) dat zich normaal alleen aan de binnenkant van de baarmoeder bevindt zich ook op andere, ongewone plaatsen (bijvoorbeeld de eierstokken) bevindt. Door Primolut N te gebruiken, slinkt het slijmvlies op de ongewenste plaatsen.

 Het verschuiven van de menstruatie.

Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel vindt u in de patiëntenbijsluiter en samenvatting van de productkenmerken.

Registratienummer: RVG 02179
ATC: G03DC02 - Norethisterone
Datum verstrekking handelsvergunning: 20 mei 1990
Handelsvergunning houder: Bayer B.V.
Energieweg 1
3641 RT MIJDRECHT
Niet beschikbaar