Zoeken

Terug naar resultaatlijst

Thyrofix 100 microgram tabletten

Rubriek 1 van de bijsluiter:

1. Wat is Thyrofix en waarvoor wordt dit middel ingenomen?


Levothyroxinenatrium, de werkzame stof in dit middel, is een synthetisch schildklierhormoon voor de behandeling van schildklieraandoeningen en een verminderde werking van de schildklier. Het heeft hetzelfde effect als natuurlijk voorkomende schildklierhormonen.

Dit middel wordt gebruikt:
- om struma (vergrote schildklier) te behandelen bij patiënten (voornamelijk volwassenen) met een normaal werkende schildklier,
- om herhaalde struma na een operatie te voorkomen,
- om natuurlijke schildklierhormonen te vervangen wanneer de schildklier deze niet genoeg aanmaakt,
- om tumorgroei bij patiënten met schildklierkanker te onderdrukken,
- om de hoeveelheid schildklierhormoon te stabiliseren wanneer uw schildklier te veel hormoon aanmaakt en u wordt behandeld met thyrostatica (middelen die de werking van de schildklier verminderen).

Thyrofix 13 microgram, 25 microgram, 50 microgram, 62 microgram, 75 microgram, 88 microgram en 100 microgram worden ook gebruikt om de hoeveelheid schildklierhormoon te stabiliseren wanneer uw schildklier te veel hormoon aanmaakt en u wordt behandeld met thyrostatica.

Thyrofix 100 microgram / 150 microgram en 200 microgram kunnen ook worden gebruikt om te testen hoe goed uw schildklier werkt.


Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel vindt u in de patiëntenbijsluiter en samenvatting van de productkenmerken.

Registratienummer: RVG 114261
Procedurenummer: NL/H/3039/004
ATC: H03AA01 - Levothyroxine Sodium
Datum verstrekking handelsvergunning: 23 januari 2015
Handelsvergunning houder: Uni-Pharma Kleon Tsetis Pharmaceutical Laboratories S.A
14th km National Road 1
GR-145 64 KIFISSIA (GRIEKENLAND)