Zoeken

Terug naar resultaatlijst

Striverdi Respimat 2,5 microgram, inhalatieoplossing

Rubriek 1 van de bijsluiter:

1. WAT IS STRIVERDI RESPIMAT EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL GEBRUIKT?

Striverdi Respimat helpt mensen met chronische obstructieve longziekte (COPD) om gemakkelijker te ademen. COPD is een chronische longziekte die kortademigheid en hoesten veroorzaakt. De term COPD omvat chronische bronchitis (ontsteking van de luchtwegen gekenmerkt door hoesten en het opgeven van slijm) en emfyseem (longaandoening als gevolg van verlies van elasticiteit van het longweefsel, met als klacht ernstige kortademigheid). Omdat COPD een chronische ziekte is, moet u Striverdi Respimat elke dag gebruiken en niet alleen als u ademhalingsproblemen of andere COPD-klachten heeft.
Striverdi Respimat bevat de werkzame stof olodaterol, een langwerkende bronchusverwijder (langwerkende beta-2-agonist) die helpt bij het openen van de luchtwegen, waardoor de lucht gemakkelijker de longen in en uit kan gaan. Regelmatig gebruik van Striverdi Respimat kan u ook helpen als u voortdurend kortademig bent door uw ziekte en het helpt om de invloed van de ziekte op uw dagelijks leven te verminderen.

Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel vindt u in de patiëntenbijsluiter en samenvatting van de productkenmerken.Omdat een parallel geïmporteerd product geen eigen SmPC heeft, wordt de SmPC van het referentieproduct getoond. Bepaalde productkenmerken (o.a. hulpstoffen) van het referentieproduct kunnen echter verschillen van die van het parallelproduct. In de patiëntenbijsluiter staat de exacte samenstelling van het parallelproduct. Indien hieronder geen SmPC wordt getoond, betekent dit dat de handelsvergunning van het referentieproduct is ingetrokken.


Patiëntenbijsluiter Samenvatting van de productkenmerken (SmPC) SmPC Datum van herziening van de tekst: Laatste gedeeltelijke wijziging betreft rubrieken 2, 4.2, 4.4, 6.3, en 6.5: 8 oktober 2018

Registratienummer: RVG 119377//112058
ATC: R03AC19 - Olodaterol
Land van herkomst: Italië
Datum verstrekking handelsvergunning: 19 juli 2016
Handelsvergunning houder: Euro Registratie Collectief B.V.
Van der Giessenweg 5
2921 LP KRIMPEN A/D IJSSEL
Niet beschikbaar