Zoeken

Terug naar resultaatlijst

Vardenafil Sandoz 20 mg, filmomhulde tabletten

Rubriek 1 van de bijsluiter:

1. WAT IS VARDENAFIL SANDOZ EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL GEBRUIKT?

Dit middel bevat vardenafil, een middel uit de groep geneesmiddelen die fosfodiësterase type 5-remmers heet. Ze worden gebruikt voor de behandeling van erectiestoornissen bij volwassen mannen, een aandoening die inhoudt dat het moeilijk is om een erectie te krijgen of te behouden.
Ten minste één op de tien mannen heeft wel eens problemen bij het krijgen of het behouden van een erectie. Er kunnen lichamelijke of psychische oorzaken zijn, of een combinatie van beide. Wat de oorzaak ook mag zijn, door spier- en bloedvatveranderingen blijft er niet genoeg bloed in de penis om deze stijf te maken en te houden.
Dit middel werkt alleen als u seksueel wordt geprikkeld. Het vermindert de werking van een natuurlijke chemische stof in het lichaam die de erectie laat verdwijnen. Door dit middel kan een erectie lang genoeg duren voor een bevredigende geslachtsgemeenschap.

Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel vindt u in de patiëntenbijsluiter en samenvatting van de productkenmerken.

Registratienummer: RVG 119440
Procedurenummer: DE/H/4760/003
ATC: G04BE09 - Vardenafil
Datum verstrekking handelsvergunning: 05 januari 2018
Handelsvergunning houder: Sandoz B.V.
Veluwezoom 22
1327 AH ALMERE
Niet beschikbaar